ADR, det grønne stads

 

 

Puha, jeg sidder lidt i en zombie tilstand og skriver dette indlæg. Tobias sov ikke natten fra lørdag til søndag – han fik heller ingen lur i løbet af søndag (han ville ikke). Jeg var derfor ret overbevidst om at han ville sove rigtigt godt søndag aften, meeeen Tobias vågnede klokken 3:30 – det er jo alt for tidligt, især når man i forvejen var frarøvet en nats søvn. Og så stod den ellers på Svampebob.

Tobias har længe kæmpet med søvnproblemer, mest i perioder, og jeg har stort set prøvet alt hvad der prøves kan. Seneste tiltag var at jeg købte nogle baldrian piller i helsebutikken. Og yes, de virkede… Desværre viste det sig bare at de piller blev givet på aftener hvor Tobias ikke fik bøvl om natten. Andre nætter vågnede han alligevel og ville ikke sove. Så pillerne er sat i skammekrogen.

Nu hvor jeg har fået en diagnose på Tobias (RETT syndrom) ved jeg også at børn med RETT, desværre kan lide af søvnløse nætter hvor de bare er i hopla. Men så har jeg også læst at de så (som regel) tager nogle gode lure i løbet af dagen. Det gør Tobias så bare ikke. Han vil gerne tage en lur, men vi snakker 30 – 40 minutter. Og kun en gang.

Idag fik vi en lille skraber

Nå, men tilbage til den egentlige grund til dette indlæg. Tobias har aldrig været en kræsen dreng MEN han har til gengæld et STORT problem med konsistenser. Det betyder at det kan være meget svært at få ham til at spise, eksempelvis, grønsager. Tobias har desværre en dårlig mundmotorik, hvilket også gør det svært for ham at spise nogle ting.

Jeg har altid været af den overbevisning at det grønne stads altså er vigtigt for os. Derfor har jeg kastet mig ud i alle mulige projekter om at lave en ret med en masse skjulte grønsager. Det går nogen gange, og andre gange spytter Tobias det bare ud. Nu hvor jeg så ved hvad han fejler, har jeg fået endnu større gåpåmod til at han SKAL have noget af det grønne. Så endnu en gang, bevægede jeg mig ned i den lokale helsebutik og købte pulveriseret grønt (se indhold på billedet)  for så kan jeg jo lige putte det i en juice eller saft. Det er sq da nemt ikke? 😉 Men nej, så nemt skulle det ikke være. Igår da jeg blandede det op med Tobias’ saft, kunne jeg godt selv se at væsken blev sq ret mærkelig og grynet. Men det skulle prøves. Tobias så allerede underlig ud i hovedet, da han fik glasset hen under næsen. Det grønne stads lugter MEGET (det skal lige siges at jeg selv er ret vild med det) men han smagte og så så han da først underlig ud. Han rynkede næsen og kiggede op på mig med meget strenge øjne. Det er vist unødvendigt at nævne at Tobias ikke drak mere af det glas.

Så idag gik Tobias og jeg i Rema og købte noget is (laktosefri) og jeg valgte derfor at tage lidt af isen i en skål. I en anden skål, hældte jeg også lidt is i og blandede det sammen med en teske fuld af det grønne pulver. Da det var mikset godt sammen, puttede jeg den grønne softice over i den anden skål med is, inklusiv jordbær. Og det gled ned 🙂 KÆMPE sejr… men lad os nu se om det bliver ved med at gå, eller om jeg skal eksperimentere mere.

 

Jeg er i øvrigt godt klar over at jeg kunne jo bare vælge at blande pulveret op i en yoghurt eller lignende. Men jeg kunne ikke få laktosefri yoghurt i Rema. Da jeg har læst meget om RETT syndrom – desværre er der ikke voldsomt meget at læse – men jeg har i hvert fald fundet ud af, at disse unikke børn, ofte lider af dårlig mave. Igen, jeg har i årevis ledt efter en forklaring på Tobias’ mave – og nu har jeg den. Dog betyder det jo ikke at jeg bare siger “nå, men han er bare forstoppet eller har diarré fordi han har RETT” nej, nej, jeg prøver at bekæmpe en ting af gangen. Og den mave er øverst på listen. Nogle artikler beskrev at man skulle se på RETT børns tarmsystem, som hvis et barn uden diagnose led af dårlig mave. RETT børn er bare MERE udsatte for dum mavesystem end andre. Så jeg er lige pt. ved at lave en liste over madvarer som er maveglade. Jeg laver et indlæg når jeg er færdig med det 🙂

Kærlige (grønne) hilsner fra Maja.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *