Borgmester Tanker

Jeg vil lige dele mine tanker om al den medie opmærksomhed som Fredericias tidligere borgmester, Thomas Banke, har fået efter udgivelsen af hans selvbiografi – bogen af skrevet af Henrik Qvortrup. 

Jeg har ikke fået købt bogen endnu. Jeg tror det er en spændende og uhyggelig beretning om livet som stofmisbruger.

Det er dog ikke om bogen jeg vil skrive, men mere om nogle af alle de negative kommentarer jeg har set om Thomas Banke. Man kan da mene om manden, hvad man vil – sådan er det jo når folk har været i politikkens verden – alle har en mening men dog synes jeg nogle mennesker skal lære at holde det i en sober tone. Der er ingen grund til at blive personlig.

Manden har levet i et misbrugshelvede, men han er kommet ud på den anden side og vælger så at være hudløs ærlig omkring det. TILLYKKE med det – lad da folk læse hans ærlige historie, det kunne da være det inspirerede andre om at stoppe misbruget.

Helt personligt har jeg det meget svært ved alkoholikere og misbrugere generelt. Når man selv har haft sådan noget tæt inde på livet, så får man nogle (stærke og til tider nedladende) holdninger. Jeg lufter dem dog ikke, og jeg kunne aldrig finde på at blive ubehagelig omkring det. Det er bare fedt og en STOR sejr når folk kommer af med deres negative afhængigheder.

Og så var der jo lige det der interview fra Aftenshowet som har fået ekstremt meget omtale, og de fleste der har set det, mener da også at det var et unfair interview og at journalisten var uprofessionel. Jeg vil ikke skrive mere om den sag.

Jeg fik egentlig bare lyst til at skrive en STOR TAK til Thomas Banke.

Hvorfor? Fordi da jeg ville hjemmetræne min søn (dengang havde Tobias ingen diagnose) var Thomas den person som i sidste ende fik det igennem. Det var tilbage i 2013 og jeg havde kæmpet med kommunen i meget lang tid – det var svært at få sagsbehandlere til at lytte og forstå nødvendigheden. Tobias havde det virkelig ikke godt i den special børnehave han var i.

Så efter en lang kamp med diverse sagsbehandlere, skrev jeg til vores daværende borgmester. Han skrev tilbage og det endte faktisk med at han ville mødes med mig på sit kontor. Det var et behageligt møde hvor der blev lyttet og vist forståelse. Alt i alt blev det til tre møder med TH og sagen trak stadig ud. Jeg sendte så en email til TH og han skrev tilbage at jeg hermed fik bevilliget hjemmetræning, og jeg kunne faktisk bare tage Tobias ud af børnehaven samme uge.

Det var så fantastisk en følelse og det var en KÆMPE SEJR!

Nu vil nogen af jer måske sige at det manglede da bare eller komme med anden kritik. Men for mig betød det så meget, og jeg tænker stadig tilbage på den tid fordi det faktisk er den eneste gang hvor der virkelig er kommet noget positivt fra kommunen – sørgeligt, ja men sandt.

Jeg fik næsten et år med hjemmetræning – det var stadig ikke helt holdbart for sagsbehandlerne var sq stadig frygtelig svære at samarbejde med og de overholdt nu heller ikke reglerne for hjemmetræning. MEN den tid min søn var hjemme hos mig, blev tiden hvor min søn kom tilbage sådan rent mentalt. Han begyndte at smile igen, blev nysgerrig og trivedes bare bedre. Idag går Tobias i skole – special klasse og der trives han også!

Det betyder dog ikke at jeg ikke kæmper diverse kampe, for det gør jeg. Fredericia kommune er bare ekstrem svær at samarbejde med, og lad mig bare (ærligt) sige at jeg ville ønske nuværende borgmester turde se sine borgere i øjnene på samme måde som Thomas Banke gjorde.

Ja sorry, en spydig kommentar men jeg har lovet at jeg ville blogge ærligt og ikke lægge fingre imellem. Det betyder ikke jeg sviner vores borgmester til, dog betyder det at jeg synes Fredericia trænger, i den grad, til at være til for de svagere i samfundet og stoppe med at proppe folk i deres latterlige kasser. Det ville være fedt.

Nå, men det var bare det jeg ville ytre i dette blog indlæg 🙂

Kærlige hilsner fra Maja

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *