Lækker, syndig banankage

Jeg elsker mad og jeg elsker kager! Så er det ligesom sagt – det er måske også derfor jeg er så ekstrem dårlig til at følge en slankekur 😉

Og hvis der er en kage jeg elsker, så er det banankage. Jeg synes altid en banankage bliver lækker og svampet. Jeg har også ofte nogle ‘rådne’ bananer hjemme så det er nemt at trylle dem til noget lækkert 🙂

Tobias ELSKER også kage og især banankage – så jeg eksperimenterede en smule for noget tid siden. Jeg fandt en opskrift på nettet og den deler jeg med jer her (Det er en banankage opskrift fra Valdemarsro) MEN jeg laver som regel altid lidt om på en opskrift og det gjorde jeg også denne gang.

I opskriften fra Valdemarsro, er der hakkede valnødder i, dem valgte jeg at undvære. I stedet tilføjede jeg:

110 gram marcipan (hvis du er stor marcipan fan, kan du altid putte ekstra i)

200 gram mørk chokolade

100 gram mælkechokolade.

JEP, det bliver altså en meget syndig banankage med masser af smag. Når kagen næsten er færdigbagt, strør jeg lidt hvid sukker ovenpå og bager den så færdig. Det gør bare at overfladen bliver lidt lækker sprød.

Jeg hakker cirka halvdelen af chokoladen fint, og det tilføjer jeg så i dejen og rører godt rundt. Dejen bliver lidt ‘tung’ og så hælder jeg den i en springform (beklædt med bagepapir) og så hakker jeg resten af chokoladen mere groft og smider henover den rå dej, her tilføjer jeg så også marcipanen – jeg smuldrer bare marcipanen. Når det er smidt henover, presser jeg det hele let ned i dejen. Dette gør at der både er smag af chokolade og også stykker af chokolade når kagen er færdig.

Denne kage blev et stort hit og også min bedste veninde var helt solgt til denne kage, så jeg bagte den til hende på hendes fødselsdag 

Jeg valgte så også at bage denne kage på min søns fødselsdag – til hans klasse og normalt er der altid lidt kage med hjem men ikke denne gang. Springformen var tom – kagen til Tobias’ klasse, puttede jeg ikke ligeså meget chokolade i, men tog cirka 50 gram mørk chokolade og 100 gram mælkechokolade.

Jeg bager kagen indtil den er pæn brun på overfladen, hvis du stikker i den vil du opleve at der sidder lidt dej/chokolade fordi det er en ekstremt svampet kage.

Prøv den og lad mig høre om du kan lide den 🙂 Du skal kunne lide en svampet kage med masser af chokolade 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *